Tompson deci držao predavanje uz Čavoglave /FOTO

Izvor: B92, 17.Apr.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson deci držao predavanje uz "Čavoglave" /FOTO

Šibenik -- Hrvatski pevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pesma „Čavoglave“.

Podsećamo, ta pesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Tomspon je pred dvoranom punom učesnika sedmih i osmih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolaca govorio u veri i ljubavi prema porodici i bogu, kao i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih.

Hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portal „Index“ piše da su mnogi učenici zapevali pesmu čijj jedan stih glasi „čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, nakon čega je usledio „gromoglasan aplauz“.

Pevač je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju veru i kroz život izgrađuju vrednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici.

Inače, Tomspon je pevao i pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ u kojima se veličaju „klanice“ i „mesare“ ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića, piše „Index“.

Tompson je takođe izjavio da je „Jasenovac“ i slične pesme pevao tokom rata, ali i nakon 2000. godine kada su, kako kaže, vlast prigrabili komunisti“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šibenik: Tompson djeci držao predavanje uz "Čavoglave"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2016

ŠIBENIK - Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pjesma „Čavoglave“...Podsjećamo, ta pjesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“...Tompson je pred dvoranom punom učesnika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.