Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šibenik: Tompson djeci držao predavanje uz "Čavoglave"

ŠIBENIK - Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pjesma „Čavoglave“.

Podsjećamo, ta pjesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Tompson je pred dvoranom punom učesnika sedmih i osmih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolaca govorio u vjeri i ljubavi prema porodici i bogu, kao i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Mnogi učenici su zapjevali pjesmu čiji jedan stih glasi „čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, nakon čega je uslijedio „gromoglasan aplauz“.

Pjevač je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju vjeru i kroz život izgrađuju vrijednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici.

Inače, Tomspon je pjevao i pjesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ u kojima se veličaju „klanice“ i „mesare“ ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića.

Tompson je takođe izjavio da je „Jasenovac“ i slične pjesme pjevao tokom rata, ali i nakon 2000. godine kada su, kako kaže, vlast prigrabili komunisti“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tompson održao predavanje školarcima uz pozdrav: Za dom spremni!

Izvor: Cafe.ba, 17.Apr.2016

- Pjevač Marko Perković Tompson učestvovao je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku na vjerskoj tribini za mlade tokom koje je učenicima puštena njegova pjesma Čavoglave koja počinje ustaškim pozdravom: Za dom spremni.

Nastavak na Cafe.ba...

Šibenik: Nastava za osnovce počela sa "Za dom spremni"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2016

Verska tribina u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku počela je pesmom "Čavoglave" proustaški orijentisanog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona koja počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", a kasnije je i sam Tompson učenicima pričao o svom iskustvu iz "domovinskog rata"...Mnogi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tompsonov ustaški pozdrav u osnovnoj školi

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2016

HRVATSKI pevač Marko Perković Tompson učestvovao je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pesma "Čavoglave". Ta pesma počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Tompson je pred dvoranom punom učesnika sedmih i osmih razreda, kao i srednjoškolaca,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.