Tompson deci držao predavanje uz "Čavoglave" /FOTO

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pesma „Čavoglave“.

Izvor: B92

Nedelja, 17.04.2016.

15:08

Tompson deci držao predavanje uz
Foto: Youtube screenshot

Podsećamo, ta pesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Tomspon je pred dvoranom punom učesnika sedmih i osmih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolaca govorio u veri i ljubavi prema porodici i bogu, kao i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih.

Hrvatski portal „Index“ piše da su mnogi učenici zapevali pesmu čijj jedan stih glasi „čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, nakon čega je usledio „gromoglasan aplauz“.

Pevač je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju veru i kroz život izgrađuju vrednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici.

Inače, Tomspon je pevao i pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ u kojima se veličaju „klanice“ i „mesare“ ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića, piše „Index“.

Tompson je takođe izjavio da je „Jasenovac“ i slične pesme pevao tokom rata, ali i nakon 2000. godine kada su, kako kaže, vlast prigrabili komunisti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: