Tiodorović: Nalaz studenta iz Niša negativan, situacija mirna

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 16:48

Tiodorović: Nalaz studenta iz Niša negativan, situacija mirna

Epidemiološka situacija u Nišu je mirna, rekao je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

Dodao je i da je test na koronavirus kod studenta za koga je prethodno objavljeno da je zaražen pokazao da je nalaz negativan.

On je rekao da bi najosetljivija populacija trebalo i u narednim danima, odnosno u narednih mesec dana, pa čak i tokom leta, da se drži pravila distance, da nose maske u zatvorenim prostorima, kao i rukavice.

Dodao je da građani moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu svesni toga da je virus i dalje prisutan.

"Samo se smanjio broj osoba koje ga nose. Široko i dalje testiramo i veoma obimno sprovodimo takozvana rana epidemiološka istraživanja da bi na taj način mogli na vreme da otklonimo izvore infekcije. Mi smo još daleko od toga da kažemo - biće nula novopozitivnih, to će sigurno trajati tokom celog juna meseca", rekao je Tiodorović za TV N1.

Mediji su jutros preneli da je koronavirusom zaražen jedan student i da je svima koji su bili u kontaktu snjim naložena mera izolacije.

Tiodorović je kazao da je nalaz negativan i da student na sreću nije zaražen, ali da bi, sem na one koji su u studentskim domovima, trebalo da se misli i na zdravstvene radnike.

Dodao je da će i u toku leta bez obzira na toplo vreme biti sporadičnih slučajeva obolevanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.