Tehnički izveštaj na godišnjicu urušavanja mosta u Đenovi; neodržavanje ključno za kolaps?

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnički izveštaj na godišnjicu urušavanja mosta u Đenovi; neodržavanje ključno za kolaps?

Tehnički izveštaj o mostu koji se srušio prošle godine na severu Italije pokazao je da neki delovi nisu održavani 25 godina, izjavio je đenovski tužilac.

Na današnji dan prošle godine veliki deo mosta dugog 1,2 kilometra u Đenovi srušio se i tom prilikom su poginule 43 osobe, preneo je Rojters.

Uzrok pada se još istražuje, ali vladajući pokret Pet zvezdica okrivio je najvećeg naplatnog operatora Italije, infrastrukturnu grupu Atlantiju, da nije održavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << most.

Atlantija je negirala bilo kakvu zloupotrebu.

"Istraga će pokazati da li je (nedostatak održavanja) bio ključan za izazivanje kolapsa", izjavio je vrhovni tužilac Đenove Frančesko Kozi novinarima na konferenciji za štampu, nakon što je održana ceremonija sećanja na žrtve.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.