Tajni snimci Milanovića: Srba šaka jada, BiH je big šit

Izvor: Prva.rs, 25.Avg.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni snimci Milanovića: Srba šaka jada, BiH je big šit

Nakon što je u razgovoru sa predstavnicima Zbora udruženja veterana hrvatskih građanski brigada i Udruženje specijalne policije, kako je preneo zagrebački Jutarnji list, "oprao" Srbiju, Milanović je pokušao da prebaci temu na Bosnu i Hercegovinu.
Predstavnicima branitelja Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda. 

Na tajnom snimku koji je procureo u javnost jasno je da Milanović nije oduševljen situacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u BiH, za koju je rekao da je, citirajući jednog branitelja, "big šit", žalio se da u Sarajevu nema sa kime da se razgovara, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka". 

"Imamo posla s negativcima", naveo je Milanović, čuje se na snimku koji je objavio zagrebački Jutarnji list. 

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku. 

"Iskreno, nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno", rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vreme odležati u zatvoru. 

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko rede" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda. 

"Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsedničke izbore", dodao je Milanović. 

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcepi.
Podsetimo, na juče objavljenom snimku moglo se čuti kako lider SDP braniteljima kaže da bi bili deset puta optuženi da su “preko“ radili ono što je Vučić radio “ovde“. 

“Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović. 

Jedan od branitelja je potom dobacio: “To su četnici...“ 

Usledio je nastavak Milanovićevog monologa. 

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila... To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana... Pa nema vas dovoljno, to je mali narod...“, naveo je Milanović.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.