Tajani odgovorio na pretnje da će Rim biti napadnut: Ne plašimo vas se, ali nećemo napasti

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 18:03

Tajani odgovorio na pretnje da će Rim biti napadnut: Ne plašimo vas se, ali nećemo napasti

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da Italiju nisu uplašile pretnje Huta da će napasti Rim.

Huti su prethodno zapretili da će napasti Italiju ako bude učestvovala u vazdušnim udarima na položaje militanata u Jemenu.

"Ne plaše nas pretnje Huta koji su teroristička organizacija", rekao je Tajani za italijansku Republiku, prenosi ANSA.

Naglasio je da Italija neće nikoga napasti u okviru misije Evropske unije u Crvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moru, za koju ističe da je isključivo odbrambene prirode.

"Ne plaše nas pretnje Huta. Mi branimo brodski saobraćaj. Nikoga ne napadamo i ne želimo da nas neko napadne", rekao je Tajani.

Istakao je da mora da postoji slobodan pomorski saobraćaj, dodavši da će Italija odgovoriti na eventualne napade na svoje trgovačke brodove.

Tajani je ponovio da su Huti "teroristička organizacija".

Šef vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed Ali el Huti izjavio je ranije danas da će Italija postati meta ukoliko bude učestvovala u napadima na Jemen.

On je poručio da Italija mora da ostane neutralna u izraelsko-palestinskom sukoubu i da nastavi da vrši pritisak na Izrael da zaustavi napade na Pojas Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.