Tači održao govor starešinama Bezbednosnih snaga Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači održao govor starešinama Bezbednosnih snaga Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači u se u kasarni "Adem Jašari" sastao sa starešinama Bezbednosnih snaga Kosova (BSK), kojima je održao govor o evroatlanskoj perspektivi Kosova i učlanjenju u Interpol, kao i o procesu liberalizacije viza i transformaciji BSK u Oružane snage Kosova.

"U narednim nedeljama i mesecima mi stremimo da se učlanimo u Interpol. Radna grupa (Vlade Kosova) radi u tom pravcu. Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je u interesu da bude deo ovog mehanizma bezbednosti. Mi treba da zajedno sa svetom radimo protiv terorizma. Zahvalan sam policiji koja je uspela da ispuni svaki uslov da bi Kosovo dobilo što širu podršku za učlanjenje u Interpol", kazao je Tači.

On je ponovio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza.

"Sada treba da radimo da ubedimo svaku zemlju da glasa za slobodu kretanja građana Kosova", kazao je Tači.

Kosovski predsednik je značajan deo govora posvetio procesu transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i istakao su institucije Kosova za to dobile podršku međunarodnih faktora.

Tači: Provozao sam čamcem po jezeru Gazivoda, koje je deo Republike Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio kako je danas imao čast da prošeta po severu Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to deo teritorije Republike Kosovo.

U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda Tači je rekao da je prilikom posete imao posebne emocije obilazeći ovaj deo Kosova.

Kosovski predsednik je rekao da rukovodstvo zemlje i on lično kao predsednik rade za novo, evroatlansko, multietničko Kosovo.

„Sreo sam se sa nekim lokalnim Srbima sa kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kafu. Ja služim svim građanima Kosova“, rekao je Tači.

Zajedno sa Tačijem u poseti Gazivodama i prelazu Brnjak su bili ministar finansija Bedri Hamza, direktor Kosovske obaveštajne agencije Špend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj.

Agencija Beta saznaje da su se svi pripadnici Rosu povukli sa severa i vratili u svoje baze kada je Tači završio posetu Gazivodama i Brnjaku.

Pročitajte još:

- Koha ditore: Tači nagoveštava povlačenja iz predstavljanja Kosova u dijalogu

- Đurić: Specijalci na jezeru Gazivode zbog posete Tačija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Imao sam čast da obiđem čamcem jezero Gazivode

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio kako je imao čast da prošeta po severu Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to deo teritorije Republike Kosovo...U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda, Tači je rekao da je, prilikom posete, imao posebne emocije obilazeći ovaj deo Kosova...Kosovski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.