Tači: Srbija izvršila genocid

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija izvršila genocid

Suva reka -- Tokom današnje sahrane ostataka tela Albanaca, nađenih kod Beograda, Hašim Tači je rekao da su "srpske vojne i paravojne formacije izvršile genocid na Kosovu".

Hiljada žitelja Suve Reke i Male Kruše danas su prisustvovale sahranama ostataka tela 47 civila albanske nacionalnosti, koja su posle kosovskog konflikta nađena u masovnoj grobnici u Batajnici, kod Beograda, prenose mediji u Prištini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Maloj Krusi su sahranjeni ostaci 19 tela, a u Suvoj Reci 27. Od suhorečačkih zrtava, 24 su iz porodice Beriša, ubijene pre tačno petnaest godina, 26 marta 1999.

Sahranama su prisustvovali i visoki kosovski zvaničnici.

Premijer Kosova Hašim Tači je rekao da "masakri koji su se dogodili u Maloj Kruši i Suvoj Reci potvrđuju da su srpske vojne i paravojne formacije izvršile genocid na Kosovu".

Dodao je da jos nije razjašnjena sudbina oko 1.700 lica nestalih u ratu i da ce Evropski parlament ubrzo posebnom rezolucijom zatražiti od Srbije da ispita sva mesta na kojima se sumnja da su sakriveni posmrtni ostaci žrtava rata na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Srbija izvršila genocid

Izvor: Akter, 26.Mar.2014

Tokom današnje sahrane ostataka tela Albanaca, Hašim Tači je rekao da su "srpske vojne i paravojne formacije izvršile genocid na Kosovu"

Nastavak na Akter...

Tači: Srbi izvršili genocid na Kosovu

Izvor: Press, 26.Mar.2014

Hiljada žitelja Suve Reke i Male Kruše danas su prisustvovale sahranama ostataka tela 47 civila albanske nacionalnosti, koja su posle kosovskog konflikta nađena u masovnoj grobnici u Batajnici, kod Beograda, prenose mediji u Prištini.. U Maloj Kruši su sahranjeni ostaci 19 tela, a u Suvoj Reci...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.