Tači: Poseta SAD je bila ohrabrujuća, i Kosovo i Srbija da iskoriste zamah

Izvor: Beta, 04.Mar.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Poseta SAD je bila ohrabrujuća, i Kosovo i Srbija da iskoriste zamah

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je kao ohrabrujuću svoju višednevnu posetu Sjedinjenim američkim državama (SAD).U diskusiji o javnom dijalogu "Put ka istini i Komisiji za pomirenje na Kosovu" Tači je govorio i o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beloj kući.Naveo je da bi Kosovo i Srbija trebalo da iskoriste aktuelni zamah da postignu konačni dogovor."Mi smo posvećeni postizanju sporazuma izmedju Kosova i Srbije, taj sporazum bi trebalo da donese obostrano priznanje. Sastanak pre dva dana u Vašingtonu izmedju predsednika (Tačija i Vučića), će verujem, biti pozitivan zaokret", ocenio je.Sastanak u Vašingtonu Tači vidi kao ohrabrenje za obe strane, dobru volju za postizanje mira na Kosovu i Srbiji, za ekonomski razvoj i bolji život gradjana."Zato i Kosovo i Srbija treba da iskoriste ovaj zamah i priliku iz Vašingtona. Za proces postizanja konačnog sporazuma od vitalnog je značaja da obe strane, i Kosovo i Srbija danas imaju poverenje u rukovodstvo SAD da se putem njih može postići konačni dogovor", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Poseta SAD je bila ohrabrujuća

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Mar.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas kao ohrabrujuću svoju višednevnu posetu Sjedinjenim američkim državama (SAD)...U diskusiji o javnom dijalogu "Put ka istini i Komisiji za pomirenje na Kosovu" Tači je govorio i o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beloj kući...Naveo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.