Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Odluka o sporazumu sa Beogradom na referendumu

PRIŠTINA - Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da će građani dobiti priliku da se o konačnom sporazumu između Prištine i Beograda izjasne na referendumu.

"Budući konačni sporazum za normalizaciju odnosa i pomirenje, koji otvara sigurnu perspektivu Kosova u okviru UN, EU i NATO, morao bi da bude potvrđen direktnom voljom građana na referendumu", rekao je Tači za Radio-televiziju Kosova.

On je najavio da će u nastavku dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Prištine učestvovati i SAD.

"Samo njihovo direktno učešće predstavlja snažnu garanciju za preduzimanje koraka i brzih odluka, pravih, održivih i funkcionalnih", rekao je Tači.

On kaže da je ostalo mnogo otvorenih pitanja, ali da ne može da se pregovara do beskonačnosti i da proces dijaloga treba jednom i za svagda zaključiti, prenose beogradski mediji.

"Ovo je nova faza razgovora, završna faza dijaloga o normalizaciji odnosa i pomirenju dvije države i dva naroda", tvrdi Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.