Tači: Kurti je uzurpirao premijersku funkciju, ponaša se kao ilegalac

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 15:20

Tači: Kurti je uzurpirao premijersku funkciju, ponaša se kao ilegalac

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je odlazeći premijer Aljbin Kurti uzurpirao funkciju i da je ozbiljno narušio Ustav.

Tači je ocenio da se Kurti ponaša kao ilegalac na kosovskoj političkoj sceni, prenosi Kosovo onlajn.

"Uvek sam poštovao odluke, čak i kada mi se nisu svidele, u svakom slučaju niko nije iznad Ustava, iznad zakona. Moramo naučiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poštujemo nezavisne institucije i pozivam sve da poštuju odluku Ustavnog suda", rekao je Tači.

Ustavni sud tzv. Kosova najavio je da će 29. maja objaviti odluku o dekretu Hašima Tačija kojim je mandat za sastav nove kosovske vlade dodelio Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova, čemu se protive Kurti i njegov Pokret Samoopredeljenje.

Kako navodi Kosovo onlajn, Tači je danas obišao zatvor Dubrava u opštini Istok, gde su tokom NATO agresije 1999. godine ubijeni zatvorenici albanske nacionalnosti.

Tači je rekao da je "Srbija u Dubravi počinila masakr, a da međunarodna zajednica ćutanjem nastavlja da amnestira zločine Srbije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju, odluke Ustavnog suda moraju poštovati svi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je danas vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju...Tači je prilikom posete zatvoru Dubrava kod Istoka rekao da ne sme biti pritiska na Ustavni sud i da odluke te institucije moraju poštovati svi na političkoj sceni Kosova..."Nažalost,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.