Tači: Kurti kao ilegalac na političkoj sceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 15:06

Tači: Kurti kao ilegalac na političkoj sceni

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti uzurpirao funkciju i da je ozbiljno narušio Ustav.

Tači je ocenio da se Kurti ponaša kao ilegalac na kosovskoj političkoj sceni, prenosi Kosovo onlajn.

"Uvek sam poštovao odluke, čak i kada mi se nisu svidele, u svakom slučaju niko nije iznad Ustava, iznad zakona. Moramo naučiti da poštujemo nezavisne institucije i pozivam sve da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poštuju odluku Ustavnog suda", rekao je Tači.

Ustavni sud tzv. Kosova najavio je da će 29. maja objaviti odluku o dekretu Hašima Tačija kojim je mandat za sastav nove kosovske vlade dodelio Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova, čemu se protive Kurti i njegov Pokret Samoopredeljenje.

Kako navodi Kosovo onlajn, Tači je danas obišao zatvor Dubrava u opštini Istok, gde su tokom NATO agresije 1999. godine ubijeni zatvorenici albanske nacionalnosti.

Tači je rekao da je "Srbija u Dubravi počinila masakr, a da međunarodna zajednica ćutanjem nastavlja da amnestira zločine Srbije".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Kurti je uzurpirao premijersku funkciju, ponaša se kao ilegalac

Izvor: B92, 25.Maj.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je odlazeći premijer Aljbin Kurti uzurpirao funkciju i da je ozbiljno narušio Ustav...Tači je ocenio da se Kurti ponaša kao ilegalac na kosovskoj političkoj sceni, prenosi Kosovo onlajn..."Uvek sam poštovao odluke, čak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.