TRAUMA CENTAR: Ambulanta Urgentnog centra otvorena na Kopaoniku

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAUMA CENTAR: Ambulanta Urgentnog centra otvorena na Kopaoniku

U ovoj ambulanti, u kratkom roku, obavljaće se analiza krvi, UZ snimanje, a svako, kome je potrebna pomoć, dobiće je u veoma kratkom roku

KOPAONIK - U ski centru Kopaonik danas je otvorena ambulanta Urgentnog centra Srbije koja će cele sezone brinuti o zdravstvenoj zaštiti skijaša.

Ambulantu je svečano otvorio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da svaka ozbiljna država, koja želi da napreduje, mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da razume da su za napredak potrebni profesionalizacija, unapređenje, nova znanja i usavršavanja.

On je podsetio da je Kopaonik mesto koje privlači veliki broj turista i po kome je Srbija poznata u svetu i naglasio da je potrebno da se u tom skijaškom centru obezbedi ključna stvar, a to je bezbednost kako bi se posetioci osećali sigurno i zbrinuto.

"Danas poboljšavamo i dovodimo na visoku lestvicu obavljanje profesionalnih zdravstvenih usluga kroz otvaranje Trauma centra", rekao je Stefanović.

On je objasnio da će se u ovoj ambulanti, u kratkom roku, obavljati analiza krvi, ultrazvučno snimanje i da će svako, kome je potrebna pomoć, nju dobiti u veoma kratkom roku. Stefanović je naglasio da za formiranje Trauma centra nije potrošen ni jedan dinar iz budžeta.

Ambulanta, koja se nalazi u krugu "Konaka", opremljena je najmodernijim medicinskim uređajima, a na usluzi skijašima i borderima biće na raspolaganju šest lekara specijalista, dve medicinske sestre i medicinski tehničar.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Zlatibor Lončar rekao je da će ove sezone lekarima, pored sanitetskog vozila, na raspolaganju biti i helihopter MUP-a za hitne slučajeve.

"Svako osigurano lice dobiće besplatnu zdravstvenu uslugu, što ranije nije bio slučaj. Naš motiv je da pomognemo ljudima u svakom trenutku ukoliko im se nešto dogodi", rekao je Lončar, dodajući da je obezbeđen i pedijatar iz Dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu.

On je objasnio da se na opremanju Trauma centar radilo prethodnih mesec dana, a da je vrednost opreme 300.000 evra. Direkotr "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić rekao je da to preduzeće ove godine znatno ulaže u prevenciju i da će se insistirati da deca do 12 godina, prilikom skijanja, nose kacige.

On je ukazao da je poboljšana signalizacija na stazama i zahvalio direktoru Urgentnog centra koji je inicirao otvaranje Trauma centra na Kopaoniku.

Otvaranju ambulante prethodilo je potpisivanje ugovora o pružanju usluga zdravstvene zaštite na Kopaoniku između Urgentnog centra KCS i JP "Skijališta Srbije".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ČUDO U KRAGUJEVCU: Celo selo ilegalno priključeno na struju!

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013

Oni se nisu priključili na trafostanicu, nego su presreli izvode od legalnih potrošača. Sa te naše legalne mreže nastavili su svoju, kupili bandere i razvukli kablove do kuća, jada se Nebojša Obradović direktor Elektrošumadije..KRAGUJEVAC - Kragujevačka Elektrošumadija otkrila je u naselju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.