TRAGIČAN DAN ZA GRAD NA ZAPADU SRBIJE: U poslednja 24 sata premunulo čak PET PACIJENATA od posledica korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 13:14

TRAGIČAN DAN ZA GRAD NA ZAPADU SRBIJE: U poslednja 24 sata premunulo čak PET PACIJENATA od posledica korone

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata, broj pacijenata je u proseku između 65-70 i bolnica nema veliki broj pregleda, ali ima povećan broj prijema.

Zamenik direktora čačanske bolnice Dejan Dabić kaže da se u respiratornom centru trenutno nalazi 13 pacijenata, od kojih su tri lica na respiratoru, prenosi Glas Zapadne Srbije.

- Ono što zabrinjava jeste da su sve češći pacijenti s težom kliničkom slikom, uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stariji, a u pitanju su porodice i supružnici. Sve su češći slučajevi da se pacijenti javljaju u jako teškom stanju i odmah bivaju prebačeni u respiratorni centar - rekao je Dabić.

Ističe da nekovid deo bolnice, jedna trećina, mora funkcionisati zbog najtežih pacijenata kojima je neophodna hitna operacija i apeluje na građane kod kojih intervencije nisu hitne da se strpe i ujedno ne izlažu riziku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.