TRAGEDIJA: Starica upala u otvor lifta i poginula!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2013, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: Starica upala u otvor lifta i poginula!

Tragedija se dogodila prilikom popravke lifta, kada je žena zakoračila i propala u dubinu

BEOGRAD - Nastradala naočigled radnika koji su popravljali lift!

Borisava Jovanović (89) poginula je juče oko 15 sati kad je upala u otvor lifta u zgradi Rudo 3, koja je poznata i kao Istočna kapija Beograda.

- Radnici su menjali sajle na liftovima i četvorica su stajala u hodniku, pored lifta, kad je Borisava prošla pored njih. Vrata lifta su zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << popravki bila otključana i na njima nije bilo nikakvog obaveštenja ili upozorenja da se izvode bilo kakvi radovi! Starica je pomislila da ulazi u kabinu, ali je pala u otvor - kaže izvor Kurira iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika, radnici su pre tri dana počeli da menjaju sajle na liftovima, a daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovom tragedijom.

- Nije nam jasno kako nijedan radnik nije primetio da se starica uhvatila za vrata lifta! Bukvalno je prošla pored njih i poginula pred njihovim očima - priča potreseni komšija Borisave Jovanović.

Borisava je sa sinom, snajom i unukom živela na četvrtom spratu zgrade.

- Ne znamo kako se to desilo! Baka je često išla sama u šetnju, bila je pokretna i dobro je videla - ispričala je rođaka nastradale starice.

Komšije su potresene i kažu da su liftovi u poslednje tri godine dobro radili.

- Borisavu sam videla ispred zgrade nekoliko minuta pre tragedije. Šetala se kao i obično. Uglavnom je išla stepenicama. Svi smo u šoku! Jadna baka, zar ovako da završi - kaže komšinica.

Kamere snimile pad

Zgrada Rudo 3 obezbeđena je video-nadzorom, a sigurnosne kamere su, kako se pretpostavlja, snimile trenutak kad je baka upala u otvor lifta.

- Policija je preuzela snimke kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi s ovom nesrećom - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Pored radnika prošla neovlašćeno?!

JP „Gradsko stambeno“ saopštilo je juče da je starica neovlašćeno prošla pored radnika, koji su popravljali lift.

U istom saopštenju JP „Gradsko stambeno“ uputilo je i saučešće porodici Jovanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.