TITO JE UMRO KAO MUSLIMAN: Evo šta je muftija Jusufspahić govorio o smrti Josipa Broza (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TITO JE UMRO KAO MUSLIMAN: Evo šta je muftija Jusufspahić govorio o smrti Josipa Broza (VIDEO)

Predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, umro je kao musliman, tvrdio je u intervjuu Hamdija efendija Jusufspahić, tadašnji muftija Islamske zajednice Srbije, koji je 2003. godine dao Radio Beogradu.

Intervju sa poglavarem islamske zajednice, koji je preminuo 31. marta ove godine, emitovan je u radio emisiji "Govori da bih te video“, u sredu, 25. maja ove godine, na Drugom programu Radio Beograda.

Jusufspahić je izjavio da je za Titovo navodno prihvatanje islama saznao kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << došao da se upiše u knjigu žalosti.

- Kada je umro Tito, zajedno smo išli ja i ambasador Alžira Abdul Hamid Adžali da se upišemo u knjigu žalosti. Taman kad smo došli tamo, ugledao me je Veljko Badurina, valjda se tako zvao, njegov šef kabineta ili lični sekretar i on priđe meni i čestita mi. Pitam ja njega šta mi česititaš, čovek umro. Kaže, umro je u vašoj veri, čitajući Kuran - naveo je u tom intervjuu Jusufspahić.

Kao dokaz toga, ambasador mu je rekao da obrati pažnju kada Tita budu sahranjivali, jer će pisati samo ime, prezime, godina rođenja i godina smrti, kako se muslimani sahranjuju.

- U bolnici u Sloveniji na stolu pored njega nijedna druga knjiga nije bila osim prevoda Kurana - rekao je tada Jusufspahić.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.