TESLA “NA KRAJU SVETA”: Izložba o geniju na krajnjem jugu Argentine

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TESLA “NA KRAJU SVETA”: Izložba o geniju na krajnjem jugu Argentine

Organizovana izložba na najjužnijoj naseljenoj tački Argentine, pod pokroviteljstvom Vlade pokrajine Ognjena zemlja i Ministarstva obrazovanja u „Kući kulture“ Ambasada Srbije u Buenos Airesu je u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu i Fondacijom „Telefonika“ organizovalo je izložbu “Nikola Tesla, pronalazač 21. veka” u glavnom gradu Ognjene zemlje, Ušuajiu.Pročitajte još: Tesla znao za tajnu letećih tanjira još 1911. godine (FOTO) Ova izložba je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << posebna po tome što se organizuje na najjužnijoj naseljenoj tački Argentine, pod pokroviteljstvom Vlade pokrajine Ognjena zemlja i Ministarstva obrazovanja u „Kući kulture“.Ovo je četvrta po redu izložba, nakon tri velike izložbe u protekle dve godine koje su organizovane u Buenos Airesu, Kordobi i Tukumanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.Pročitajte još: PREMINUO POSLEDNjI ROĐAK GENIJA: Nema više živih koji su sreli TesluIzložba govori o Teslinom životu od rođenja do smrti i nudi putovanje kroz prostor i vreme u kojem je Tesla živeo, ističući najvažnije pronalaske i njegov doprinos nauci. Izložba koristi moderne tehnologije koje privlače pažnju posmatrača.Ovu, kao i druge do sada organizovane izložbe, prati niz paralelnih aktivnosti: predavanja, radionica i seminara, te će i ovom prilikom pod motom „Buđenjem ideja, budi se budućnost“, za obrazovne ustanove, istaživače i sve zanteresovane biti organizovane radionice koje privlače, pre svega, mlade.Nizom izložbi i svih paralelnih aktivnosti učinjen je veliki iskorak u upoznavanju ovog dela sveta sa likom i delom Nikole Tesle koji je nesporno prepoznat i prihvaćen kao naš najveći pronalazač i naučnik.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izložba posvećena Tesli u argentinskoj Ognjenoj zemlji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018

Ambasada Srbije u Buenos Airesu je u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu i Fondacijom "Telefonika" organizovalo izložbu "Nikola Tesla, pronalazač 21. veka" u glavnom gradu Ognjene zemlje, Ušuajiu...Ova izložba je posebna po tome što se organizuje na najjužnijoj naseljenoj tački Argentine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.