TERORISTIČKI NAPAD? Pucnjava u Belfastu, ranjen policajac!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTIČKI NAPAD? Pucnjava u Belfastu, ranjen policajac!

Ispaljeno više hitaca na policajca

U večerašnjoj pucnjavi na benzijskoj stanici u Belfastu ranjen je policajac, objavila je policijska služba Severne Irske na Tviteru.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, BBC navodi da je policajac ranjen u ruku i da je ispaljeno više hitaca.

Belfast police officer injured in 'terrorist shooting' https://t.co/d7z6Fa45M1

— The Guardian >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@guardian) January 22, 2017

Oružani napadi na policajce u Severnoj Irskoj su relativno redak slučaj od 1998. godine, kada je potpisan mirovni sporazumom, poznatom kao Sporazum na Veliki petak 1998. godine.

Tim sporazumom je prekinuto trodecenijsko nasilje između katoličkih irskih nacionalista, koji se protiv britanskoj vladavini, i probritanskih protestantskih unionista, podseća Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PUCNJAVA U IRSKOJ Ranjen policajac u Belfastu

Izvor: Blic, 23.Jan.2017

U večerašnjoj pucnjavi na benzijskoj stanici u Belfastu ranjen je policajac, objavila je policijska služba Severne Irske na Tviteru...Police officer 'injured in terrorist shooting' in Northern Ireland - Irish Independent https://t.co/pMJz8DlBQp #News pic.twitter.com/UYQR9LGlTF..Pozivajući se na neimenovane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.