TEMPERATURNI ŠOK U SRBIJI: U Požegi zima, u Kraljevu proleće - 13 stepeni razlike na samo 70 km razdaljine

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021, 10:42

TEMPERATURNI ŠOK U SRBIJI: U Požegi zima, u Kraljevu proleće - 13 stepeni razlike na samo 70 km razdaljine

Subotnje jutro u Srbiji obeležile velike temperaturne razlike među pojedinim gradovima

U Srbiji danas promenljivo oblačno, mestimično sa kišom rano ujutro, kao i kasnije uveče i noću, u toku dana uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na visokim planinama ponegde sneg. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na jugu Banata jak, južni. Najniža temperatura od jedan do devet stepeni, a najviša od 10 do 17, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Timočkoj Krajini oko sedam stepeni.

I u Beogradu promenljivo oblačno, ujutru sa kišom, u toku dana suvo sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ponovo se očekuje uveče i noću.

Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko šest, a najviša oko 14 stepeni.

.

Promenljivo oblačno, hladnije od prethodnih dana, kiša, a na planinama sneg, vremenske su prilike za narednih sedam dana. Živa u utorak, recimo u Beogradu, neće preći 6 stepeni i to će biti najviša dnevna temperatura!

Krajem nedelje, očekuje se prvi snežni pokrivač i u nižim predelima.

Prema prognozi RHMZ za 30 dana, u Beogradu bi do 15. decembra moglo biti čak 12 snežnih dana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.