TELIMA BLOKIRALI PUT RAŠKA-LEPOSAVIĆ

Izvor: Kurir, 08.Dec.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TELIMA BLOKIRALI PUT RAŠKA-LEPOSAVIĆ

Ggrađani iz opštine Leposavić pokušavaju telima da onemoguće saobraćaj preko prelaza jer su na njemu uočili kosovske carinike i policiju

JARINJE - U međuzoni na administrativnom prelazu Rudnica - Jarinje građani opštine Leposavić pokušavaju telima da onemoguće saobraćaj preko prelaza jer su na njemu uočili kosovske carinike i policiju.

Građani su se okupili u međuzoni i pokušali da naprave novu barikadu istovarom šljunka u čemu ih je sprečila srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policija, javlja Beta.

Na tom prelazu nakon uklanjanja barikade u međuzoni građani opštine Leposavić zatvorili su prethodno oslobođenu kolovoznu traku i onemogućili kretanje na putnom pravcu Leposavić - Raška. Srpska policija pokušava da ih ubedi da pređu na kosovsku stranu.

Podsetimo, Srbi su u 13.30 ponovo blokirali put Raška - Leposavić ispred administrativnog prelaza Jarinje, čime je obustavljen saobraćaj preko ovog prelaza koji je funkcionisao jutros od devet sati.

Građani su postavili nove barikade na magistralnom putu koji od Raške vodi prema prelazu Jarinje tako što su preko obe saobraćajne trake preprečili drva i time onemogućili prolaz vozilima.

Barikada ispred Jarinja bila je uklonjena jutros a pripadnik Euleksa koji se nalazi na prelazu Jarinje rekao je Tanjugovom izveštaču da je saobraćaj preko prelaza funkcionisao jutros od devet sati.

Srbi ispred Jarinja na kosovskoj strani preusmeravaju vozila na alternativni putni pravac koji zaobilazi prelaz Jarinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.