SzS: Uklanjanje Savskog mosta bilo bi katastrofalno i skupo

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Uklanjanje Savskog mosta bilo bi katastrofalno i skupo

Predsednik opštine Stari grad, i predsednik beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać najavio je da će ukoliko se "vlast ne urazumi i ostane pri ideji da se izmesti stari Savski most", organizovati tokom naredne nedelje blokade upozorenja tog mosta i još nekih lokacija u gradu. 
Bastać je najavio da će tokom naredne nedelje na društvenim mrežama Beograđanima biti ponuđena opcija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "pored dve katastrofalne opcije koje grad nudi", da se izjasne za opciju da stari Savski most ostane na istoj lokaciji na kojoj se nalazi. 

Predstavnici Sveza za Srbiju (SzS) među kojima su, pored Bastaća, bili i Nikola Jovanović i Borko Stefanović, ocenili su da bi uklanjanje Savskog mosta bilo katastrofalno po saobraćaj u Beogradu i skupo.
U znak protesta oni su na mostu lepili nalepnice na kojima je pisalo "Vučićev Vesić" i "Ili si Vesić ili si Zarić", kao podsećanje na Miladin Zarića koji je tokom operacije oslobađanja Beograda, u oktobru 1944. godine, sprečio da Nemci miniraju i sruše ovaj most.
Predstavnik Narodne stranke Nikola Jovanović ukazao je da je Savski most potpuno funkcionalan i da preko njega prelazi 17 odsto saobraćaja u Beogradu i podsetio da je taj most već prošao kapitalni remont 2007. godine.
"Naš predlog je da se savršeno funkcinalan most ne ruši, da se pored njega prilepi most blizanac i da se nijednog sekunda ne prekida saobraćaj na Savskom mostu", rekao je Jovanović.
Gradska uprava ponudila je Beograđanima da se izjasne da li žele da stari Savski most bude preseljen na suvo - u park Ušće i izgrađen novi most od Ade do blokova, što bi koštalo oko 15 miliona evra, ili preseljenje starog Savskog mosta u park i dogradnja mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije za pešačko biciklistički saobraćaj, što bi koštalo oko 14 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.