SVEDOKINJA: PAROLA ČEKAMO VAS POZIV NA LINČ

Izvor: Kurir, 25.Nov.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEDOKINJA: PAROLA "ČEKAMO VAS" POZIV NA LINČ

BEOGRAD - Predstavnica udruženja Labris Marija Savić kazala je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu "Čekamo vas", pokreta "Obraz" shvata kao "direktan poziv na linč i pretnju smrću".

Savić je na suđenju vođi "Obraza" Mladenu Obradoviću zbog diskriminacije LGBT osoba uoči otkazane Povorke ponosa 2009, kazala da su po objavljivanju datuma održavanja Povorke, po Beogradu osvanuli grafiti pretnje. "Beogradom krv će liti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gej parade neće biti" i "Smrt pederima", su, prema njenim rečima, grafiti uz koje je stajao grb pokreta "Obraz" i potpisi nekih navijačkih grupa i "Pokreta 1389".

"Grafiti koji su bili potpisani od strane pokreta "Obraz" su najviše zastrašivali jer su sadržali parolu "Čekamo vas" ", rekla je Savić ukazavši da je pisanje grafita bilo organizovana akcija jer je Beograd preko noći bio išaran.

Savić je kazala i da je Obradović u izjavama u medijima uoči Povorke ponosa 2009. koristio govor mrženje i pretio LGBT populaciji.

"Najteže od svih izjava mi je pala kada je kazao da "oni (LGBT populacija) vrlo dobro znaju šta će im se desiti", jer ovakva izjava direktno asocira na prošlost i 2001. godinu kada je pokušano održavanje Parade", rekla je Savić.

Prema njenim rečima, u "Obrazovom" "Proglasu srpskim neprijateljima", je navedeno da će o LGBT populacija biti "najoštrije kažnjena" i "istrebljena".

"Sve izjave Mladena Obradovića su vrlo slične - skoro sve sadrže uvrede gde se Povorka ponosa naziva "satanskom manifestacijom", a organizatori "nakazama" ", rekla je ona.

Savić je dodala da je policija dan uoči Parade, 19. septembra 2009. godine, donela rešenje kojim, iz bezbednosnih razloga, nudi druga mesta za održavanja Povorke što organizatori nisu prihvatili. Parada nije održana ove jeseni jer vlasti to nisu dozvolile pozivajući se na razloge bezbednosti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parola “Čekamo vas” je poziv na linč

Izvor: Blic, 25.Nov.2011

BEOGRAD - Predstavnica udruženja Labris Marija Savić kazala je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu “Čekamo vas”, pokreta “Obraz” shvata kao “direktan poziv na linč i pretnju smrću”...Savić je na suđenju vođi "Obraza” Mladenu Obradoviću zbog diskriminacije LGBT...

Nastavak na Blic...

Parola "Čekamo vas" poziv na linč

Izvor: NaDlanu.com, 25.Nov.2011

BEOGRAD, 25. novembra 2011. (Beta) - Predstavnica udruženja Labris Marija Savić kazala je u petak u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu "Čekamo vas", pokreta "Obraz" shvata kao "direktan poziv na linč i pretnju smrću"... BEOGRAD, 25. novembra 2011. (Beta) - Predstavnica udruženja Labris Marija...

Nastavak na NaDlanu.com...

Suđenje Mladenu Obradoviću

Izvor: RTS, 25.Nov.2011

Parola "Čekamo vas" poziv na linč, izjavila predstavnica udruženja Labris Marija Savić, na suđenju vođi "Obraza" Mladenu Obradoviću u Beogradu zbog diskriminacije LGBT populacije. ..Predstavnica udruženja Labris Marija Savić rekla je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu "Čekamo vas",...

Nastavak na RTS...

„Čekamo vas” – poziv na linč

Izvor: Politika, 25.Nov.2011

Predstavnica udruženja „Labris” Marija Savićrekla je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu:„Čekamo vas”, pokreta „Obraz” shvata kao „direktan poziv na linč i pretnju smrću”. Ona je na suđenju vođi „Obraza” Mladenu Obradoviću zbog diskriminacije LGBT osoba uoči...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.