Svi studenti starijih godina dobili mesto u studentskim domovima

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 11:36

Svi studenti starijih godina dobili mesto u studentskim domovima

Svi studenti starijih godina studija koji su konkurisali i ispunjavaju uslove propisane konkursom, dobili su mesto u studentskim domovima.

To je u saopštenju navela ustanova Studentski centar "Beograd" i navela da je to učinjeno prema konačnim rang-listama.

Kao i prethodnih godina, primetan je veći broj devojaka koje su konkurisale za smeštaj u nekom od domova u okviru Ustanove, njih 4.867, dok je muškaraca 2.779. Ukupan broj prijavljenih studenata na Konkurs je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7.646.

Imajući u vidu osetno povećanje cena privatnog smeštaja u glavnom gradu, a paralelno s tim i značajno poboljšanje studentskog standarda u domovima, primetan je povećan broj studenata koji konkurišu za smeštaj u studentskom domu, naročito među brucošima. Ranijih godina, uobičajen broj prijavljenih brucoša kretao se oko 2.000, dok je ove godine bilo 2.574 prijavljenih kandidata, stoji u objavi za medije.

"Ustanova Studentski centar 'Beograd' nastavila je i ove godine unapređenje uslova u studentskim domovima i restoranima, u skladu sa interesima i potrebama svojih korisnika. Studentski standard u Ustanovi je znatno bolji nego u ranijem periodu, što dokazuje činjenica da su danas sobe najčešće dvokrevetne ili trokrevetne, s kupatilom, čajnom kuhinjom, obezbeđenim pristupom internetu i direktnom telefonskom linijom. Ono što ipak najviše izdvaja studentske domove u odnosu na ostale vrste smeštaja je bogat društveni život, druženje, brojna prijateljstva, zajedničko učenje i različite aktivnosti koje se organizuju kao predah od fakultetskih obaveza i učenja", navodi se u saopštenju.

Konkurs za studente starijih godina studija trajao je od 15. septembra do 31. oktobra za studente prvog, odnosno od 1. oktobra do 6. novembra za studente drugog i trećeg stepena studija. Predaja konkursne dokumentacije obavljala se na matičnim visokoškolskim ustanovama, gde su, nakon objavljivanja konačne rang-liste, organizovane i raspodele mesta.

"Postupak useljenja u izabrane studentske domove studenti mogu realizovati drugi dan po završenoj raspodeli, a najkasnije do srede 13. 12. 2023. godine do 14 časova. Za useljenje u studentski dom, studentima će, pored uputa za useljenje, indeksa, lične karte, studentske kartice i obavljenog lekarskog pregleda, biti potrebna i potvrda visokoškolske ustanove, potpisana od strane odgovornog lica, da se u tekućoj školskoj godini studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije tj. uverenje o statusu", stoji u objavi za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.