SVI STUDENTI STARIJIH GODINA STUDIJA DOBILI MESTO U STUDENTSKIM DOMOVIMA U BEOGRADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 11:18

SVI STUDENTI STARIJIH GODINA STUDIJA DOBILI MESTO U STUDENTSKIM DOMOVIMA U BEOGRADU

Nakon ovogodišnjeg sprovedenog Konkursa za prijem studenata starijih godina studija u Ustanovu Studentski centar „Beograd“, prema konačnim rang-listama, mesto u domu dobili su svi studenti starijih godina studija koji su konkurisali i ispunjavaju uslove propisane Konkursom. 

Kao i prethodnih godina, primetan je veći broj devojaka koje su konkurisale za smeštaj u nekom od domova u okviru Ustanove, njih 4.867, dok je muškaraca 2.779. Ukupan broj prijavljenih studenata na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Konkurs je 7.646.

Imajući u vidu osetno povećanje cena privatnog smeštaja u glavnom gradu, a paralelno s tim i značajno poboljšanje studentskog standarda u domovima, primetan je povećan broj studenata koji konkurišu za smeštaj u studentskom domu, naročito među brucošima. Ranijih godina, uobičajen broj prijavljenih brucoša kretao se oko 2.000, dok je ove godine bilo 2.574 prijavljenih kandidata.

Ustanova Studentski centar „Beograd” nastavila je i ove godine unapređenje uslova u studentskim domovima i restoranima, u skladu sa interesima i potrebama svojih korisnika. Studentski standard u Ustanovi je znatno bolji nego u ranijem periodu, što dokazuje činjenica da su danas sobe najčešće dvokrevetne ili trokrevetne, s kupatilom, čajnom kuhinjom, obezbeđenim pristupom internetu i direktnom telefonskom linijom. Ono što ipak najviše izdvaja studentske domove u odnosu na ostale vrste smeštaja je bogat društveni život, druženje, brojna prijateljstva, zajedničko učenje i različite aktivnosti koje se organizuju kao predah od fakultetskih obaveza i učenja.

Konkurs za studente starijih godina studija trajao je od 15. septembra do 31. oktobra za studente prvog, odnosno od 1. oktobra do 6. novembra za studente drugog i trećeg stepena studija. Predaja konkursne dokumentacije obavljala se na matičnim visokoškolskim ustanovama, gde su, nakon objavljivanja konačne rang-liste, organizovane i raspodele mesta.

Postupak useljenja u izabrane studentske domove studenti mogu realizovati drugi dan po završenoj raspodeli, a najkasnije do srede 13. 12. 2023. godine do 14 časova.

Za useljenje u studentski dom, studentima će, pored uputa za useljenje, indeksa, lične karte, studentske kartice i obavljenog lekarskog pregleda, biti potrebna i potvrda visokoškolske ustanove, potpisana od strane odgovornog lica, da se u tekućoj školskoj godini studiranje finansira iz budžeta

Republike Srbije tj. uverenje o statusu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi studenti starijih godina studija dobili mesto u studentskim domovima

Izvor: 24sedam.rs, 04.Dec.2023

Ukupan broj prijavljenih studenata na konkurs je 7.646, saopšteno je iz Ustanove studentski centar Beograd.

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.