Svi putevi prohodni, zbog poledice neophodan oprez u saobraćaju

Izvor: RTS, 03.Jan.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi putevi prohodni, zbog poledice neophodan oprez u saobraćaju

U većem delu Srbije padavine su oslabile ili sasvim prestale. Svi glavni putni pravci su prohodni, a putevi delimično vlažni ili sa malo snega. Iz "Puteva Srbije" upozoravaju da je zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura ujutru i uveče moguća poledica i pozivaju vozače na poseban oprez.
"Putevi Srbije" upozoravaju vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, jer je zbog vlažnih kolovoza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice.

Sneg slabog inteziteta pada u centralnim i zapadnim krajevima Srbije, zbog kojeg na putevima u planiniskim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Kuršumljije i Kruševca ima mestimično ugaženog snega na kolovozu do pet centrimetra.
U nižim predelima kolovozi su uglavnom mokri ili pod mestimično slabim raskvašenim snegom na putu, a s obzirom da se tokom noći očekuje pad temperature, mraz i pojava poledice, vozačima se savetuje sporija i opreznija vožnja.
Na graničnim prelazima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. 
Dopisnik RTS-a iz Čačka javlja da nema gužve na Ibarskoj magistrali i da se sneg nije zadržao na putevima.
Veće gužve nije bilo ni na deonici auto-puta od Peljine do Ljiga gde su se povremeno formirale kolone na naplatnoj stanici u Preljini na izlazu sa auto-puta, ali nije bilo zastoja. Rade po dve naplatne rampe iz oba pravca.
U višim predelima čitavog Moravičkog okruga snežnog pokrivača ima do 15 centimetara, ali su svi putni pravci prohodni.
Na planinskom prevoju Rudnik i duž Ibarske magistrale kolovoz je vlažan. Putari kažu da su nabavili dovoljne količine agregata, a obezbedili su više od 800 tona soli.

Iz saobraćajne policije apeluju da vozači obrate pažnju zbog moguće poledice i podsećaju da je u planinskim krajevima obavezna zimska oprema.
U Srbiji se u sredu ujutru očekuje delimično razvedravanje, posle podne ponovo kiša i sneg, a u petak i subotu će biti veoma hladno, s najnižom temperaturom do minus 15, na planinama i do minus 22 stepena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.