Svetlana Tihanovska na ruskom spisku traženih osoba

Izvor: Beta, 07.Okt.2020, 20:35

Svetlana Tihanovska na ruskom spisku traženih osoba

Liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska nalazi na spisku traženih osoba u Rusiji zbog procedura pokrenutih protiv nje u Belorusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenose tamošnje agencije.Protivnica beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka nalazi u ruskoj bazi podataka traženih osoba zbog "kršenja krivičnog zakona".Agencija Ria Novosti prenosi da je u pitanju procedura pokrenuta u Belorusiji zbog "poziva na akcije koje podrivaju nacionalnu bezbednost". Za takvo delo je predvidjena kazna od tri do pet godina zatvora.Pošto Svetlanu Tihanovsku traži Belorusija, koja ima bliske veze sa Rusijom, onda ju je i Rusija stavila na spisak traženih osoba.Tihanovska je pobegla iz Belorusije u Litvaniju posle pretnji vlasti u Minsku nakon održanih spornih predsedničkih izbora 9. avgusta. Ti izbori su izazvali proteste bez presedana u Belorusiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tihanovska na ruskom spisku traženih osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2020

Rusija je izdala nalog za hapšenje beloruske opozicione liderke Svetlane Tihanovske. Baza podataka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuje da se ona nalazi na spisku traženih osoba. Izvor iz Ministarstva rekao je agenciji Interfaks da je nalog za hapšenje tehničko pitanje jer se procedure...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.