Suzana Vasiljević otkrila nepoznate detalje posete francuskog predsednika: Šta će biti na meniju, gde će odsesti Makron i na čemu je insistirao?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzana Vasiljević otkrila nepoznate detalje posete francuskog predsednika: Šta će biti na meniju, gde će odsesti Makron i na čemu je insistirao?

Sve je spremno za prvu posetu francuskog predsednika Srbiji nakon 18 godina, izjavila je savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević.

Ona je u razgovoru za televiziju "Pink" otkrila nove detalje posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu, kao i kakvi pokloni su spremni za francuskog predsednika.

- Makron će dobiti pirotski ćilim, konjičku sablju sa ugraviranim srpskim grbom, kao i dva toma diplomatske prepiske iz 1879. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine - izjavila je Vasiljević.

Otkriva da je za Makrona spreman i poseban detalj - imaće priliku da vidi globus koji je tadašnji predsednik SFRJ Lazar Mojsov 1987. godine dobio kao poklon od francuskog predsednika Fransoa Miterana.

Na privatnoj večeri, koju za Makrona organizuje predsednik Vučić, služiće se srpski specijaliteti, kao i srpska vina, kazala je Vasiljević.

Otkriva da je predsednik Makron insistirao da poseti i da se pokloni pred grobom Milunke Savić, najodlikovanije žene Prvog svetskog rata koja je ponela i francuski Orden Legije časti.

Pozvala je sve građane koji imaju želju da vide dvojicu predsednika da prisustvuju njihovom obraćanju na Kalemegdanu.  

Makronovu posetu Beogradu pratiće veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska nacionalna televizija, a akreditovano je 700 medija.

Predsednik francuske boraviće u beogradskom hotelu "Hajat", drugog dana posete planirano je nekoliko događaja posredstvom ambasade Francuske, a predviđeno je da dvojica predsednika razgovaraju i sa mladima regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.