Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Da li policija nije mogla ili nije želela da zaštiti Miroslavu Milenović

Ministar policije Vlade u senci Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da odgovori građanima da li policija nije bila u stanju da zaštiti članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović, ili zbog političkih pritisaka to nije želela da uradi.

Šutanovac je u saopštenju naveo da da je policija sposobna kada treba da izvede antiterorističku vežbu ili privede građane koji "šire paniku" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na društvenim mrežama, ali da se onda postavlja pitanje šta je sprečava da profesionalno zaštiti građane koji pravovremeno prijave ugrožavanje lične bezbednosti.

"Očigledna smetnja nisu policajci, već upravo selektivna bezbednosna politika koju sprovodi ministar Stefanović koji je u službi odbrane isključivo i jedino lika i dela premijera (Aleksandra) Vučića. Bez obzira na to da li je policija bila nesposobna da zaštiti Milenović ili to nije želela, ministar Stefanović mora biti smenjen", ocenio je Šutanovac.

Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović fizički je napadnuta u subotu u haustoru zgrade u kojoj živi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, povodom napada na Miroslavu Milenović, da policija čini sve kako bi otkrila počinioce, ali da ona nije želela da sarađuje sa policijom.

"Postavlja se pitanje i zašto bi bilo ko tražio od policije odgovorno postupanje, a ne želi da pruži bilo kakvu informaciju koja bi olakšala pronalaženje počinioca. Danas smo imali prilike da vidimo komentare i reakcije koje izgledaju potpuno identično i orkestrirano i doprinose stvaranju jedne loše atmosfere, atmosfere linča u kojoj treba da se pronađe neko ko je politički kriv, a ne neko ko je kriv za fizički napad", naveo je ministar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.