Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Napad na Miroslavu Milenović ukazuje na krhkost demokratije u Srbiji

Srpska narodna partija (SNP) ocenila je večeras da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović ukazuje na krhkost demokratije u Srbiji i nepostojanje adekvatne zaštite za ovu i druge nezavisne institucije čiji je posao da istražuju i kontrolišu zakonitosti u radu državnih organa.

"Napad na takve institucije je napad na osnovno pravo gradjana da znaju kako se troši budžetski novac i na koji način se upravlja državnom imovinom", saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SNP i zatražila hitnu reakciju nadležnih organa kako bi inspiratori, organizatori i izvršioci napada bili što pre otkriveni i kažnjeni.

SNP je dodala da podržava postojanje i rad nezavisnih antikorupcijskih tela čiji je zadatak da ukažu na zloupotrebe javnih resursa i doprinesu suzbijanju korupcije, kao jedne od najvećih pretnji društvenom i ekonomskom napretku Srbije.

SDS: Napad na Miroslavu Milenović je posledica širenja atmosfere straha

Socijaldemokratska stranka ocenila je danas da je za napad na članicu Saveta za borbu protiv korpcije Miroslavu Milenović "odgovorna i vlast koja kreira atmosferu straha u društvu u kojoj se osećaju ugroženima svi oni koji bi se usudili da iznesu kritiku na račun vlasti".

"U tom kontekstu i ovaj napad je napad ne samo na Miroslavu Milenović već i napad na sve one koji u ovakvoj atmosferi imaju hrabrosti da časno obavljaju svoj posao, u skladu sa svojom profesionalnom etikom, a ne u skladu sa interesima vlasti", navodi se u saopštenju SDS-a, čiji je lider Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i Demokratske stranke.

SDS osudila je napad na Miroslavu Milenović, koja je juče fizički napadnuta u ulazu zgrade u kojoj živi, i zaražila od nadležnih organa da se što pre pronađu počinioci i da se utvrdi motiv i naručilac ovog napada.

"Ovaj napad je svakako potrebno posmatrati i u svetlu činjenice da je Miroslava Milenović iznela uverenje da je napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima. Atmosfera širenja straha najizrazitije je prisutna upravo u medijima, putem kojih se konstantno širi utisak vanrednog stanja i tenzija", navodi se u saopštenju.

Ta stranka zapitala je "šta su Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalni tužilac, koje je Miroslava Milenović obavestila da je primetila da je nepoznate osobe prate, učinili da spreče napad".

"Miroslava Milenović ovaj napad nije prijavila policiji jer, kako kaže, nema poverenja u tu instituciju. Dakle, mi danas ponovo živimo u atmosferi u kojoj ne samo građani nego i nosioci javnih funkcija, nemaju poverenja u institucije i u kojoj ovakvi incidenti služe očigledno kao opomena i pretnja svima koji bi se suprotstavili jedinom poželjnom ponašanju - podržavanju ove vlasti i svih njenih poteza", navodi SDS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SNP: Krhkost demokratije

Izvor: Akter, 22.Nov.2015

Napad na člana Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović ukazuje na krhkost demokratije u Srbiji i nepostojanje adekvatne zaštite za ovu i sve druge nezavisne institucije čiji je posao da istražuju i kontrolišu zakonitosti u radu državnih organa, saopštila je danas Srpska narodna partija..Napad...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.