Suspendovano pet žandarma, prvi deo snimka tajna

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovano pet žandarma, prvi deo snimka tajna

Žandarmi iz niškog odreda koji su tukli brata premijera Aleksandra Vučića u Beogradu pri obezbeđivanju Parade ponosa suspendovani su a zvaničnici ne žele da govore o neobjavljenom snimku na kom je navodno zabeležen početak incidenta.

Foto: Screenshot Youtube/N1

U niškom odredu Žandarmerije danas su suspendovana petorica pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić, potvrdio je za "Danas" komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Žandarmerije Milenko Božović.

Božović je rekao da je istraga još u toku, ali nije odgovorio gde se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.

Osim MUP, istragu o tom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbednosna agencija (VBA).

Vojna policija i VBA prikupljaju informacije o incidentu koji se dogodio u nedelju tokom Parade ponosa, kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Vučića i pripadnike Bataljona vojne policije specijalne namene, popularne Kobre,koji su bili u njegovoj pratnji, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Ministar Gašić je dodao da neće davati nikakve izjave o tom događaju dok se istraga ne završi i objasnio da su pripadnici Kobri, koji su deo obezbeđenja premijera Srbije, u nedelju pošli kao pratnja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta.

Braća i sestre visokih predstavnika države koji se štite po službenoj dužnosti, zakonu ne spadaju u krug obezbeđivanih lica (osim ako ne žive u zajedničkom domaćinstvu, što ovde nije slučaj).

Nisam ovlašćen da dajem bilo kakve izjave na ovu temu, to može samo Biro. Mogu samo da kažem da radimo na utvrđivanju činjenica u vezi sa ovim slučajem, rekao je za "Danas" komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je tačno da je Žandarmeriji oduzet snimak početka intervencije, na kojoj je snimljen i povod za nju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.