Supruga generala Đukića: Mnoštvo dokaza u Borinu korist sud nije prihvatio! Presuda skandalozna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga generala Đukića: Mnoštvo dokaza u Borinu korist sud nije prihvatio! Presuda skandalozna!

Penzionisani general nekadašnje JNA Borislav Đukić (71), protivpravno je osuđen pred Županijskom sudu u Splitu na devet godina zatvora zbog navodnog rušenja brane na Perući

Đukićeva supruga Radmila kaže da nije bila optimista pred presudu i da su Borislava osudili bez ijednog dokaza o krivici.

- Advokatica mi je rekla da je presuda skandalozna. Iskreno, nisam očekivala ništa povoljno, s obzirom na to kako se odvijalo suđenje. Mnogo puta su mu kršili prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznosili kontradiktornosti, a mnoštvo dokaza u Borinu korist sud nije prihvatio. Ne znam kako je onda i kome mogao da dokaže da je nevin i da je tada bio neraspoređeni oficir, koji nije mogao da izdaje komande - kaže ona.

Radmila Đukić kaže da se general do sada i, pored svega, dobro držao.

Đukić je pre dva dana, u završnim rečima, kazao da nije kriv i da su od svih izvedenih činjenica i dokaza u procesu po optužnici tačni samo njegovi lični podaci.

- Sve drugo je laž, podmetanje i vešta montaža raznih optužbi zasnovanih na pretpostavkama i bujnoj mašti. Kada se desila Peruča, ja sam bio neraspoređen, jer sam po povratku sa posavskog ratišta u BiH 30. 12. 1992. godine zatražio premeštaj u Vojsku Jugoslavije ili Republike Srpske. Takođe, nijedan svedok ni optužbe, ni odbrane nije potvrdio da sam tad bio na brani. Imam i alibi da sam bio u Kninu i čekao raspored. Da li je samo moja pripadnost JNA i Srpskoj vojsci Krajine dokaz moje krivice? - upitao je na kraju Đukić.

On je izneo pretpostavku da su paralelne strukture Srpske vojske, pristalice Milana Babića, iskoristile kritičan momenat, kad nakon povlačenja Unprofora i napada hrvatskih snaga nikoga nije bilo na brani i nestručno postavile i aktivirale eksploziv.

Hrvatska je protiv Đukića spremila još jednu optužnicu, kojom ga sa još sedam srpskih oficira tereti za zločine u Dalmaciji, pa i one iz 1994. i 1995. godine kada je general već bio u Beogradu i u penziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.