Izvor: N1 televizija, 17.Dec.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob anarhista i neofašista na tribini na Filozofskom

Grupa muškaraca prekinula je juče tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Istoričar Predrag Marković koji je učestvovao na tribini, za N1 objašnjava da je do incidenta došlo kada je grupa anarhista htela da prekine tribinu da bi potom na njih nasrnuli neofašisti koji su ih čekali u sali.

Marković kaže da su incident izazvali anarhisti koji, kako kaže, godinama napadaju Fakultet. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Budući da su anarhisti preko društvenih mreža najavili dolazak na tribinu, u sali ih je čekala grupa neofašista, objašnjava on.

Ozbiljniji incident sprečili su policajci u civilu koji su prisustvovali tribini i koji su, kako kaže, reagovali profesionalno i sukobljene grupe izbacili iz sale za predavanje.

Marković kaže da u incidentu niko nije povređen, da je tribina potom nastavljena i trajala još dva sata bez ikakvih problema.

Na video snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta.

Izvor: YouTube / Mirjana Tomić

Jedna studentkinja, koja je prisustvovala tribini, rekla je za Blic da je grupa od sedam, osam muškaraca "udarala kaišem i rukama po glavi pojedine studente".

"Sve vreme su uzvikivali parole 'Zig hajl', 'Hajl Hitler i druge. Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je takođe pretio i nožem studentima", ispričala je ona za Blic.

Ona tvrdi da je reč o pripadnicima organizacije "Nacionalni srpski front", čiji je vođa Goran Davidović zvani "Firer" već hapšen zbog sličnih događaja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.