Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT NA FILOZOFSKOM Neonacisti upali na tribinu, napali studente i skandirali "Hajl Hitler"

Grupa muškaraca prekinula je juče tribinu na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što je studente udarala kaiševima i rukama po glavi, skandirajući "Zig hajl" i "Hajl Hitler". Incident se dogodio tokom tribine o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu, a ceo događaj studenti su zabeležili video snimcima, na kojima se vidi kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta.

- Došla sam da prisustvujem ovoj tribini kao i brojne moje kolege koje poznajem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nakon početka tribine grupa od sedam-osam muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije "Nacionalni srpski front", ustala je i fizički napala studente, udarajući kajišem i rukama po glavi pojedine kolege. Sve vreme su uzvikivali parole "Zig hajl", "Hajl Hitler" i druge. Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je takođe pretio i nožem studentima - ispričala je za "Blic" jedna studentkinja, očevidac incidenta.

Ona tvrdi da su ljudi koji su napali studente pripadnici organizacije koja je pre samo nekoliko meseci pokušala da maršira Beogradom, i čiji je vođa Goran Davidović zvani "Firer". On je već hapšen zbog sličnih događaja, kada je pre desetak godina sa grupom neonacista upao na tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i fizički napao studente.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) INCIDENT NA FILOZOFSKOM: Desničari upali na tribinu, napali studente i vikali "Hajl Hitler"

Izvor: Kurir, 17.Dec.2016

...Na snimku objavljenom na Jutjub kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju "vadi taj nož" Kada su primetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom počeli su da mu dobacuju "šta ti to snimaš" i "gasi to"..Jedna od studentkinja, koja je prisustvovala skupu, kazala je da su...

Nastavak na Kurir...

Sukob anarhista i neofašista na tribini na Filozofskom

Izvor: N1 televizija, 17.Dec.2016

Grupa muškaraca prekinula je juče tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Istoričar Predrag Marković koji je učestvovao na tribini, za N1 objašnjava da je do incidenta došlo kada je grupa anarhista htela da prekine tribinu da bi potom na njih nasrnuli neofašisti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.