Stefanović i Vujović potpisali Sporazum o saradnji

Izvor: Blic, 23.Jan.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Vujović potpisali Sporazum o saradnji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar finansija Dušan Vujović potpisali su danas sporazum o saradnji između Ministarstva finansija, Uprave carina i MUP-a Srbije, koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja.

- Sporazum bi trebalo da pomogne svima nama da se efikasno borimo protiv šverca, krijumčarenja, različitih vrsta prekršaja. Reč je o sporazumu koji omogućava efikasniju razmenu podataka u cilju lakšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokazivanja krivičnih dela, pranja novca i drugih prekršaja - rekao je Stefanović nakon potpisivanja sporazuma.

On je istakao da će ovaj sporazum sprovoditi uprava carina u ime ministarstva finasija i direkcija policije, pre svih kriminalistička policija u ime MUP-a Srbije.

Prema njegovim rečima to će omogućiti i saradnju u primeni zakona o javnim nabavkama, integrisanom upravljanju granicom, suzbijanju krijumčarenja.

Stefanović je rekao da ove institucije inače dobro saradjuju i podsetio na poslednju akciju u kojoj je zaplenjeno više od 1.300 tona duvana.

- To je više nego što je uradjeno u ovoj zelji u poslednjih 10 ili 15 godina - rekao je Stefanović.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da će ovaj sporazum doprineti sprečavanju svih zloupotreba vezano za sivu ekonomiju, i nepoštovanje zakona.

- Ovo je znak rešenosti vlade da bitno smanji prostor za korupciju, zloupotrebe, bežanje u sivu ekonomiju - rekao je Vujović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saradnjom u borbi protiv kriminala, korupcije i prekršaja

Izvor: RTS, 23.Jan.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar finansija Dušan Vujović potpisali su sporazum o saradnji između Ministarstva finansija, Uprave carina i MUP-a Srbije, koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.