Stefanović. Vojska treba da bude oslonjena na sopstvenu pamet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 15:41

Stefanović. Vojska treba da bude oslonjena na sopstvenu pamet

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas rešenja o prijemu 70 ljudi u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u Vojnotehničkom institutu (VTI), a među njima je najviše mladih istraživača.

Stefanović im se zahvalio što su odabrali da rade za svoju zemlju i njen sistem odbrane i najavio novčane stimulacije za naučnoistraživački kadar.

"Odlučio sam da omogućim da se zaposleni koji pokažu marljivost i želju da napreduju mogu nagraditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 20 procenata. Pored toga, od majske plate svi naučnici i istraživači će imati i dodatnih 25 procenata na platu, za šta smo obezbedili novac", rekao je Stefanović, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Poručio je da vojska treba da bude oslonjena na sopstvenu pamet, na naše naoružanje, na naše modernizacije, na mogućnosti da razvijemo svoju bespilotnu letelicu, svoj oklop za tenk, raketno gorivo, nova vozila, artiljerijsku municiju i sve ostalo na čemu VTI radi svakoga dana.

Uz dobrodošlicu novim kolegama, direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković istakao je da reč o veoma važnom danu za Institut, dodajući da će od 70 novih kolega 52 raditi u istraživačkim sektorima i baviće se razvojem naoružanja i vojne opreme, a ostali će biti angažovani u sektorima za podršku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.