Stefanović: Većina građana nikada nije videla migranta

Izvor: B92, 07.Mar.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Većina građana nikada nije videla migranta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija pratiti kako se migrantska kriza odvija u budućnosti.

On je rekao i da će država morati da reaguje ukoliko se kriza poveća.

"To ne znači oštrije postupanje prema ljudima, već jasnije kriterijume ko može da uđe u Srbiju", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije, u kojoj se raspravlja o Zakonu o strancima i Zakonu o azilu.

On je dodao i da "većina građana Srbije nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videla migranta" tokom krize.

Šefica poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije – Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić rekla je da misli da se izmene Zakona o strancima donose kakao bi se stvorio pravni osnov, odnosno pokriće aktuelnoj vlasti da može da organizuje prihvat novog talasa izbeglica koji se sprema iz afričkih i azijskih zemalja.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je zamerio što se predloženim zakonom o azilu daju ogromna prava od školovanja i smeštaja, do uključivanja u tržište rada, dok je u Srbiji, sa druge strane, velik broj nezaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.