Stefanović: U magacinu Slobode nije bilo artiljerijske municije, samo komponente upaljača

Izvor: Beta, 04.Jun.2021, 14:04

Stefanović: U magacinu 'Slobode' nije bilo artiljerijske municije, samo komponente upaljača

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku, u kojem je došlo do eksplozije nije bilo artiljerijske municije, već je reč o odredjenim komponentama upaljača.Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Stefanović u Čačku razgovarao sa rukovodstvom fabrike, gde je tokom noći došlo do požara i serije eksplozija u izdvojenom delu fabrike koji je predvidjen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača."Nije bilo takve vrste municije, ali to, naravno, ne znači da je opasnost u potpunosti otklonjena. Tek kada prodje vreme predvidjeno pravilnicima i kada bude potpuno bezbedno da se pridje, istraga će pokazati šta su uzroci požara, odnosno eksplozija koje su nakon toga usledile", kazao je Stefanović.Naglasio je da su brzom intervencijom rukovodstva "Slobode" evakuisani svi radnici koji su se u tom trenutku nalazili u krugu fabrike i nije bilo povredjenih.Rekao je da očekuje da će tokom dana helikopteri Vojske, u skladu sa procenom nadležnih iz Ratnog vazduhoplovstva, učestvovati u gašenju požara i objasnio da će letelice sa bezbedne visine na mesto požara bacati više od četiri tone vode, što bi trebalo da pomogne da se požar konačno ugasi.Stefanović je dodao da u skladu sa pravilima po isteku 24 časa od poslednje detonacije ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stefanović: U magacinu "Slobode" nije bilo artiljerijske municije, samo komponente upaljača

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku, u kojem je došlo do eksplozije nije bilo artiljerijske municije, već je reč o odredjenim komponentama upaljača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.