Stefanović: Onaj ko pomisli da napravi TERORISTIČKI NAPAD u Srbiji neka odmah ZABORAVI na to

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Onaj ko pomisli da napravi TERORISTIČKI NAPAD u Srbiji neka odmah ZABORAVI na to

Ministar policije Nebojša Stefanović naglasio da je u Srbiji bezbednosna situacija stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što je postignuto, kako je naveo, dobrim radom policije i svih drugih službi bezbednosti.

Ko će biti novi zaštitnik građana?! Gojković upitila dopis, ali predloga još nema

- Uspeli smo da odvratimo ljude koji se bave organizovanim kriminalom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od toga da misle da je naasa zemlja poligon za vršenje svih onih poslova koje oni rade, što ne znači da oni neće takve stvari pokušavati u budućnosti, ali mi ćemo se tome snažno suprotsavljati svakoga dana - rekao je Stefanović.

Kada je reč o terorizmu, kako je naveo, izazovi postoje.

- Mi se upravo dobrim radom trudimo da svako, ko pomisli da bi Srbija mogla biti meta takvog napada, to zaboravi i ne pokušava tako nešto - kazao je Stefanović.

Po njegovim rečima važno je sprečiti prelivanje nestabilnosti iz susednih zemalja, ali i sveta.

- Trudimo se da prelivanja nestabilnosti iz nama susednih zemalja, ali i iz sveta, pogotovo onih ljudi koji su otišli u Siriju da se bore a nameravaju da se vrate, ne bude - istakao je Stefanović i dodao da se sve službe trude da takva vrsta ugrožavanja bezbednosti ne bude nešto sa čim će se građani Srbije suočiti.

On je zahvalio policiji i svim ljudima iz bezbednosnih službi na danonoćnom dobrom radu, kao i ljudima koji su radili na ovladavanju migrantskom krizom.

- Mislim da smo pokazali da kao Republika Srbija zrelo, pametno i odgovorno razmišljamo o svim izazovima bezbednosti i da na to dajemo dobre odgovore - naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.