Stefanović: Nepovezani događaji, nema talasa nasilja

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nepovezani događaji, nema "talasa nasilja"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je negirao da se poslednjih dana u Srbiji desio "talas nasilja" i objasnio da se radi o "potpuno nepovezanim događajima".

Stefanović izjavio je da su, posle ubistva ispred kluba "Nana" na Senjaku, četiri osobe privedene, a da se za dve još traga i da veruje da će taj slučaj biti rešen vrlo brzo.

On je rekao da se radilo o sukobu gostiju sa obezbeđenjem kluba, kao i da se, nakon što su dan kasnije bačeni "molotovljevi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kokteli" na "Nanu", čekaju rezultati istraga da se vidi šta se zapravo dogodilo i tek tada će imati više informacija.

On je napomenuo da je, povodom paljenja automobila zamenika načelnika niške policijske uprave, policiji u tom gradu dao "kratak" rok da reši slučaj i objasnio da se to mora rešiti jer ako policija nije u stanju da zaštiti sebe, kako će moći građane.

Upitan o istrazi nasilja na fudbalskoj utakmici Partizan - Crvena zvezda i učešću huligana iz drugih država, Stefanović je odgovorio da je slučaj složen i da MUP ne želi da prejudicira šta se sve dogodilo dok ne budu dobijene potpune informacije.

Stefanović je, međutim, rekao da postoji "značajna upletenost kriminogenog faktora", ne samo iz Srbije nego i iz regiona" i da "postoji sumnja da je to više od obračuna navijača".

On nije želeo da precizira o čemu se radi ni koji je bio cilj nereda, objašnjavajući to razlozima istrage, ali je najavio da će u vrlo kratkom roku biti prikupljeno dovoljno informacija da se čitav slučaj prosledi tužilaštvu, pa da oni odluče o daljim koracima.

Da ne bih prejudicirao, čekaćemo da profesionalci iz policije urade svoj posao, naglasio je Stefanović i dodao da policija ima dosta podataka o slučaju - video snimci, informacije, "pregršt svedoka", kao i iskazi uhapšenih.

On je, upitan da li je organizator nereda osoba čiji se inicijali pominju u novinama, odgovorio da je policiji poznato to ime, "a da li je bio organizator ili ne, čeka se izveštaj policije i svi elementi, ali postoje određene sumnje".

Stefanović je rekao i da Bezbednosno-informativna agencija radi na tom slučaju i razmenjuje podatke sa državama iz kojih su huligani došli, a najavio je i da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti analizirano delovanje svih službi, da se vidi da li je neka zakazala.

On je ocenio da je, kako bi se stalo u kraj huliganima na utakmicama, ali i u svakodnevnom životu, potrebno da država pooštri kaznenu politiku, jer su jedini način oštrije zatvorske kazne, a ne da se desi da neko kod koga je pronađeno nelegalno oružje dobije uslovnu kaznu, ili nošenje "nanogice".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Kriminal umešan u nerede na derbiju

Izvor: Mondo, 18.Dec.2017

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je da se poslednjih dana u Srbiji desio "talas nasilja" i objasnio da se radi o "potpuno nepovezanim događajima". O tuči na utakmici: "Možda i više od preuzimanja tribine"...Stefanović izjavio je da su, posle ubistva ispred kluba "Nana"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.