Stefanović: Biler pokušao da izmeni sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Biler pokušao da izmeni sporazum

BEOGRAD -

Odlažeći komandant Kfora Erhard Biler pokušao da preko noći izmeni detalje privremenog sporazuma sa Vladom Srbije, ali je u tome sprečen, izjavio je danas šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović.

Stefanoć je precizirao da je Biler, bez prethodnog dogovora sa pregovaračima zvaničnog Beograda, promenio četiri tačke privremenog sporazuma tako da one idu na štetu Srba sa severa Kosova i Metohije.

"Tri smo uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da vratimo u pozicije koje se poklapaju sa našim interesom, a sporna tačka je ostala ta koja se odnosi na nosivost teretnih kamiona koja je ograničena na tri i po tone", rekao je Stefanović za vesti TV B92.

Konfiskuju robu po prodavnicama

Šef pregovaračkog tima Beograda je potvrdio da su na jugu Kosova i Metohije, takozvani kosovski inspektori počeli proveru zastupljenosti i konfiskaciju srpske robe u prodavnicama i dodao da je to posledica jednostrano nametnute blokade na proment srpskih proizvoda.

"To je nešto što će biti rešeno u dijalogu sa Prištinom u septembru", podvukao je Stefanović.

Opozicija sakuplja sitne poene

On je dodao i da su pojedine opozicione stranke pokušale tešku situaciju na Kosovu i Metohiji da iskoriste za sakupljanje sitnih političkih poena.

Komentarišući optužbe odbornika Demokratske stranke Srbije u skupštini opštine Kosovska Mitrovica Marka Jakšića da je Beograd izdao Srbe, Stefanović je ocenio da će se pokazati da ovi napadi nisu utemeljeni, jer ćemo, kako je dodao, biti svedoci postepenog uklanja barikada.

"Ljudi su svesni da će nam to omogućiti da u septembru neke stvari suštinski rešimo", istakako je Stefanović uz pojašnjenje da to neće značiti "instaliranje takozvanih carinika Kosova na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.