Šta nam sprema Krizni štab? Radno vreme do 17 sati, zatvaranje za vikend...

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 14:48

Šta nam sprema Krizni štab? Radno vreme do 17 sati, zatvaranje za vikend...

Beograd -- Medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 je na jučerašnjoj sednici predložio nove, strože mere.

Krizni štab je insistirao je na novom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i uslužnih delatnosti i to je deo predloga koji su poslali Vladi Srbije na usvajanje.

Kako saznaju mediji iz izvora bliskih Kriznom štabu, juče je tako predloženo skraćeno radno vreme za mnoge delatnosti, ali i zatvaranje tokom vikenda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predlog medicinskog dela je, kako saznajemo, da ugostiteljski objekti, dakle, kafići, resorani, barovi, klubovi i slično, ali i tržni centri, frizerski i kozmetički saloni, butici, odnosno sve prodavnice koje ne sadrže prehrambenu robu, rade radnim danima do 17 časova (sada je do 18, odnosno do 21), a da vikendom uopšte ne rade.

Velika novina u predloženim novim merama odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim centrima, prema postojećim merama mogu da rade do 21 čas.

Uz to, drastična promena bi bila i da sve to, zajedno sa ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.

Ovo je samo predlog koji bi, ukoliko ga Vlada Srbije usvoji, bio na snazi do sredine decembra, dakle važio bi u naredne dve nedelje.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i da će država nove mere obznaniti danas ili sutra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.