Šta nam sprema Krizni štab? Radno vreme do 17 sati, zatvaranje za vikend...

Medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 je na jučerašnjoj sednici predložio nove, strože mere.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2020.

13:48

Šta nam sprema Krizni štab? Radno vreme do 17 sati, zatvaranje za vikend...
Foto: Depositphotos, allensima

Krizni štab je insistirao je na novom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i uslužnih delatnosti i to je deo predloga koji su poslali Vladi Srbije na usvajanje.

Kako saznaju mediji iz izvora bliskih Kriznom štabu, juče je tako predloženo skraćeno radno vreme za mnoge delatnosti, ali i zatvaranje tokom vikenda.

Predlog medicinskog dela je, kako saznajemo, da ugostiteljski objekti, dakle, kafići, resorani, barovi, klubovi i slično, ali i tržni centri, frizerski i kozmetički saloni, butici, odnosno sve prodavnice koje ne sadrže prehrambenu robu, rade radnim danima do 17 časova (sada je do 18, odnosno do 21), a da vikendom uopšte ne rade.

Velika novina u predloženim novim merama odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim centrima, prema postojećim merama mogu da rade do 21 čas.

Uz to, drastična promena bi bila i da sve to, zajedno sa ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.

Ovo je samo predlog koji bi, ukoliko ga Vlada Srbije usvoji, bio na snazi do sredine decembra, dakle važio bi u naredne dve nedelje.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i da će država nove mere obznaniti danas ili sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: