Srbin optužen za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 21:48

Srbin optužen za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv bosanskohercegovačkog Srbina.

On se tereti da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske počinio ratne zločine nad hrvatskim i bošnjačkim zarobljenicima na području Brčkog 1992. godine, prenosi agencija Hina.

Kako je u petak saopšteno iz državnog tužitalstva, Ivan Ðurić optužen je da je kao pripadnik Vojne policije Vojske Republike Srpske tokom maja 1992. dolazio u logor Luka u Brčkom gde je u više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navrata mučio, premlaćivao, zlostavljao, pljačkao, nanosio trajne ozlede hladnim oružjem i preduzimao druga nečovečna dela nad zatočenim civilima.

Tim je delima, navodi se u optužnici, na žrtvama ostavio trajne telesne i duševne povrede i posledice.

Iz Tužilaštva BiH navode kako su ratni zločini počinjeni u logoru Luka kod Brčkog povezani sa osuđujućim predmetima ratnih zločina u Brčkom koji su procesuirani pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.