Srbin na Malti ostao bez prsta i dobio odštetu od 64.000 evra!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin na Malti ostao bez prsta i dobio odštetu od 64.000 evra!

Slobodan Kozarev, Srbin koji je radio na Malti, dobio je više od 64 hiljade evra odštete, za nesreću koja se dogodila još 2013. godine, kada mu je mašina za sečenje drva u kompaniji u kojoj je radio kao stolar odsekla kažiprst.

On je odmah pošto se dogodila nesreća podneo zahtev za naknadu štete protiv svog poslodavca, "JDS Manufacturing Limited". Kozarev je sudu rekao da je bio obučen stolar i da je na poziciji operatera mašine bio zaposlen u toj kompaniji.

Kozarev >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je radio svoj posao, kada mu je mašina presekla kažiprst desne ruke, deo palca na levoj, i izlomila ostale prste, piše independent.com.mt.

Srbin je tvrdio da je kompanija odgovorna za njegove teške povrede. Sud, kojim je predsedavao sudija Lorens Mintof potvrdio je Kozarevov zahtev, pošto je utvrdio da verzija događaja koju je podnela kompanija, nije uvreljiva, kao i da radnicima nisu bili ozbezbeđeni osnovni uslovi sigurnosti na radnom mestu.

Ispostavilo se da je mašina na kojoj Kozarev radi stara 25 godina i nema moderne sigurnosne funkcije. Kompanija nije obavestila komisiju o nesreći veće ke naloženo da Kozarev sam ode u bolnicu, kako kompanija ne bi bilča identifikovana.

Nakon uzimanja u obzir činjenice da je Kozarev sve to je pretrpeo, kao i da je sada osoba sa 22 odsto trajnog invaliditeta, sud je presudio da kompanija mora da mu isplati 64,604 odštete.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.