Srbija osvojila šest medalja na olimpijadi iz matematike

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila šest medalja na olimpijadi iz matematike

Na pedesetdevetoj međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Rumuniji tim Srbije osvojio je šest medalja - dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane, saopštila je Matematička gimnazija.

Zlato su osvojili Aleksa Milojević i Pavle Martinović, srebro Igor Medevedev i Jelena Ivančić, a bronzu Jovan Toromanović i Nikola Pavlović.

Milojević, Martinović, Medevedev, Jelena Ivančić i Toromanović su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a Nikola Pavlović je učenik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novosadske gimanzije "Jovan Jovanović Zmaj".

Na Međunarodnoj olimpijadi, koja se održava od 3. do 14. jula, takmičile su se ekipe iz oko 100 zemalja.

Poslednji put dve zlatne medalje na jednoj olimpijadi imala je Srbija (Jugoslavija) 1974. godine, kada su zlatne medalje osvojili Jožef Varga i Miodrag Živković, ističe se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mladi matematičari i informatičari osvojili 14 medalja

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2018, 10:35

Mladi matematičari i informatičari osvojili su 14 medalja na nedavno završenim takmičenjima u Rumuniji.. . . Na 59. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Kluž-Napoku u Rumuniji, koja je održana od 3. do 14. jula, tim Srbije osvojio je šest medalja — dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.