Srbija ne traži bilo šta van Dejtonskog sporazuma

Izvor: Glas javnosti, 13.Avg.2012, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne traži bilo šta van Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nikada nije tražila niti će tražiti bilo šta što je izvan Dejtonskog sporazuma, čiji je garant, i da je spremna je da zaštiti interese Republike Srpske koje taj sporazum nudi.

Stefanović je u intervjuu Glasu Srpske rekao da međusobno poverenje i dobra saradnja preporučuju i češće i otvorenije kontakte sa svima, pa i sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

"Kod nas nikada nije bilo prepreka za takvu, niti bilo koju drugu saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH", istakao je on.

Stefanović je poručio da će se Srbija truditi da ima što bolje odnose sa svim zemljama regiona.

"Smatram da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše dve zemlje, kao i sa zemljama sa kojima Srbija graniči. Sadašnja razmena sa Republikom Srpskom ide u dobrom pravcu i mislim da postoji značajan prostor za unapređenje razmene u oblasti poljoprivrede, energetike, kao i ostalih strateški važnih stvari.", rekao je predsednik Skupštine Srbije.

On je dodao da očekuje da će na današnjem sastanku sa predsednikom Skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem u Beogradu razgovarati o unapređenju međuparlamentarne saradnje i drugim aspektima saradnje između Srbije i Republike Srpske.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.