Srbija je pogrešila što za ambasadora u Crnoj Gori nije izabrala Crnogorca! Biće skoro propast sveta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je pogrešila što za ambasadora u Crnoj Gori nije izabrala Crnogorca! Biće skoro propast sveta!

Književnik i akademik rekao je  da se "sa ovom pameću ništa neće promeniti u odnsima Crne Gore prema Srbiji"

Jedan od naših najistaknutijih književnika današnjice, sada je prokomentarisao najnoviji sporni potez crnogorskih vlasti o pozivanju ambasadora Srbije na razgovor, zbog kako kažu, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore.

- Srbija je pogrešila što za ambasadora u Crnoj Gori nije izabrala Crnogorca. Poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da im Srbi nikako nisu dragi, naročito ne Srbi iz Crne Gore. Trebalo je za amasadora postaviti Crnogorca koji bi njihovim vlastima bio po volji - rekao je Bećković.

Na pitanje zašto se sve ovo događa i šta bi moglo da usledi ukoliko Crna Gora ne prestane da povlači ovakve, najblaže rečeno sporne poteze, Bećković je imao zanimljivu konstataciju.

- Jeste li gledali onaj film "Biće skoro propast sveta"? E, tako nešto bi moglo da se desi uskoro - sarkastično će akademik, dodavši da se sa ovakvom pameću neće desiti ništa drugačije niti će se nešto promeniti nabolje.

Srbija je u većini slučajeva imala razumevanja i bila tolerantna prema komšijama, pa i crnogorskim vlastima. Na provakcije čelnika Crne Gore, kaže Bećković, Srbija treba da govori istinu i samo istinu.

- Šta bi Srbija trebalo da učini povodom ponašanja zvaničnika Crne Gore? Pa trebalo bi da počne da govori istinu. To je jedino rešenje. Samo istina i nikako drugačije. A istina je to da je Crna Gora članica NATO. Ništa više neću dodati, sve je jasno - ističe akademik, koji je i sam proglašen personom "non grata" u Crnoj Gori.

Matija Bećković prokomentarisao je i skandalozno ponašanje crnogorskog pozorišnog glumca Zorana Vujovića, koji je u objavi na Fejsbuku izvređao Srbe rekavši da su svi oni izdajnici poreklom iz Crne Gore, da su nenormalni, otrvni, isfrustrirani izrodi, a u svakoj rečenici koristio je i necenzurisane psovke.

- Šta će čovek, to mu je verovatno jedina uloga po kojoj se istakao - zaključio je Bećković.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.