Sprema se oluja u prestonici. Ekstremne opasnosti, građani upozoreni: Ostanite u svojim domovima VIDEO

Izvor: B92, 03.Sep.2023, 15:42

Sprema se oluja u prestonici. Ekstremne opasnosti, građani upozoreni: "Ostanite u svojim domovima" VIDEO

Gradonačelnik Madrida pozvao je danas sugrađane da ostanu u svojim domovima jer prestonicu očekuje oluja sa najavljenim obilnim padavinama.

Oluja je već pogodila druge delove Španije.

Nacionalna meteorološka agencija AEMET izdala je crveni alarm zbog moguće ekstremne opasnosti za region Madrida, provinciju Toledo i grad Kadiz.

Očekuje se da bi u Madridu za 12 sati moglo da padne i do 120 litara kiše po kvadratnom metru, čime bi mogao da bude oboren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekord u poslednjih pet decenija.

Fudbalska utakmica između Atletika i Sevilje odložena je zbog ekstremno velikog rizika od poplava u Madridu.

"Zbog izuzetne i neuobičajene situacije kada bi količina padavina mogla da obori prethodni rekord, molim građane Madrida da ostanu danas u svojim kućama", rekao je gradonačelnik Hose Luis-Martines-Almeida na platformi X (Tviter).

Nebo nad Madridom već je prekrivenom tamnim oblacima, ali brojni Madriđani i dalje su na otvorenom, piše Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OLUJA STIŽE U MADRID Obilne kiše u Španiji, žitelji pozvani da ostanu u svojim domovima

Izvor: Blic, 03.Sep.2023

Gradonačelnik Madrida pozvao je danas sugrađane da ostanu u svojim domovima jer prestonicu očekuje oluja sa najavljenim obilnim padavinama koje su već pogodile druge delove Španije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.