Sprečen šverc tri kilograma marihuane i 28.000 cigareta

Izvor: Press, 13.Dec.2013, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc tri kilograma marihuane i 28.000 cigareta

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina zajedničkom akcijom carinika i policije na graničnom prelazu Horgoš juče je kontrolom autobusa koji saobraća od Prizrena do Linca sprečeno krijumčarenje više od tri kilograma marihuane iz Srbije.
Iako su i vozač i putnici, na pitanje carinika šta imaju da prijave za carinjenje, odgovorili da osim ličnog prtljaga nemaju ništa, carinici su se ipak odlučili za detaljnu kontrolu, nakon koje su u jednoj putnoj našli dva paketa umotana u providnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << foliju.
Carinici su zbog specifičnog pakovanja posumnjali da se radi o opojnoj drogi, dok je vozač tvrdio da je prihvatio da preveze torbu, sa čijim sadržajem nije bio upoznat.
Tri paketa u kojima je ukupno pronađeno 3.062 grama marihuane, predata su u dalju nadležnost policiji.
Dan ranije, na graničnom prelazu Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja 28 000 cigareta marke „Merilyn slims“.
Cigarete su otkrivene na izlazu iz Srbije, u autobusu turskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji od Sjenice do Istanbula.
Autobusom je upravljao srpski državljani iz Novog Pazara koji je, kao i ostalih 19 putnika, izjavio da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.
Iako su svi tvrdili da sa sobom nose samo poklone i hranu, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled u kojem su, u prostoru predviđenom za akumulator, našli sumnjive crne kese.
Ubrzo je otkriveno da se u tim kesama nalazi 140 boksova cigareta bez akciznih markica.
Kao vlasnik robe javio se vozač autobusa protiv koga će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje tri kilograma marihuane

Izvor: Blic, 13.Dec.2013

Zajedničkom akcijom carinika i policije na graničnom prelazu Horgoš sprečen je pokušaja krijumčarenja tri kilograma marihuana iz Srbije u autobusu na relaciji Prizren-Linc, saopštila je danas Uprava carina...Kako se navodi u saopštenju, detaljnom kontrolom autobusa koji je na granični prelaz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.